Up, up, up is the way to go

  • 01.02.2016
  • Tina Podbregar

Že pri izbiri blaga za moj prvi Kauch se mi je začelo svitati kako pomemben element je blago. Odprlo se je nešteto novih vprašanj, odprl se je popolnoma nov svet. Kot oblikovalko interierja me blago že dolgo navdušuje s tem kaj vse lahko ustvari v prostoru s svojo teksturo, barvo pa tudi z reliefom. Tkanina je po mojem mnenju vedno bila močan element, ki deluje iz ozadja.

Up, up, up is the way to go…zato sva se tokrat odpravila severno, v Salzburg, natančneje na sejem Casa, kjer so kraljevale tkanine za interier.
Ko se tapetnik, z obema nogama trdno na tleh in zasanjana oblikovalka odpravita na sejem, čas ne obstaja več. Sem ter tja te prazen želodec in suho grlo opozorita, da je minilo že nekaj ur. Kako rad imaš to kar počneš lahko oceniš po polnih vrečkah težkih katalogov, ki jih cel dan brez problema prenašaš po sejmu. Ko sem kasneje v hotelu pregledovala fotografije, sem ugotovila, da se število slik lahko primerja s slikami s skoraj enomesečnega potovanja po Portugalski. Ko preprosto pozabiš na težo na ramenih in se enostavno vživiš v ta mali svet, svoj mali svet.
Med ogromnimi čredami jelenčkov in klasičnega alpskega stila, ki te v mislih v trenutku preslika v gorsko kočo visoko v gorah, sva morala »vklopiti filtre« in med poplavo različnih vzorcev, barv in tekstur izbrati najboljše za naše nove Kauch-e. In komaj čakava, da novi vzorci prispejo v Kauch ustvarjalnico/delavnico.

Na poti domov sem se zasmejala sama sebi – kako malo je treba, da je otrok srečen!

In ravno, ko sem dokončala ta stavek, se mi je po pisalni mizi sprehodila pikapolonica. Je to znak, da bo treba uresničiti svoje skrite želje? Hmm…svoj Kauch sem med tem časom že končno dočakala (več o novem družinskem članu v naslednjem blogu) torej bo potrebno pobrskati po zakladnici želja in eno izročiti piki poki, ki je več kot očitno prišla samo s tem razlogom in to februarja. Več kot očiten znak. Up, up, up is the way to go.

Galerija slik: