Udobno se namestite, čas je za film.

  • 08.11.2016
  • Luka Debevec

Zunaj se je ohladilo in dnevi so postali kratki. Večerne sprehode velikokrat zamenja sproščeno poležavanje na domačem kauchu, kar pa je lahko odlična priložnost za ogled filma. Tudi to jesen je ponudba filmov zanimiva, zato smo za vas izbrali nekaj idej za domačo kino zabavo.


1. Dojenček Bridget Jones Bridget Jones je ena izmed tistih junakinj, ki se nam je s svojo zanimivo pojavo zagotovo zapisala na prav posebno mesto. Morda tam nekje blizu francoski Amélie Poulain. V njeni prvi dogodivščini se je zabavno brezglavo podila za ljubeznijo, med tem pa nihala med neulovljivim ravnotežjem idealne teže, števila pokajenih cigaret in zaužitega alkohola. Tokrat, pet let po tem, ko se je razšla z Markom Darcyem, si Bridget gradi kariero in uživa v družbi prijateljev. Sedaj se zaljubi v Americana Jacka, seveda pa se Bridget v svojem vihravem stilu še enkrat prepusti romanci z Darcyem. Življenje Bridget Jones pa kakopak kar kliče po zapletu, ki se zgodi v obliki nepričakovano pozitivnega testa nosečnosti. Sedaj si je potrebno le še odgovoriti, je oče Mark ali Jack? 

 

Video napovednik


2. InfernoDan Brown je po Da Vincijevi šifri in trilerju Angeli in demoni ponudil še eno napeto literarno delo, ki je kar čakalo, da zaživi še na filmskem platnu. Profesro Langdon, poznavalec starodavnih simbolov, se tokrat znajde sredi skrivnostnega labirinta ugank, ustvarjenih prav za njega. Čeprav je do sedaj vse največje uganke razvozlal s pomočjo svojega pronicljivega uma pa je tokrat ostal bre svojega najmočnejšega orožja. Langdon se namreč zbudi v bolnišnici v Firencah, spomni pa se prav ničesar. Presenečen ugotovi, da ga iščejo tako oblasti, kot tudi neznani morilci, na neizprosnem begu pa mu na pomoč priskoči iznajdljiva zdravnica Sienna. Med iskanjem skritih sledi naletita na zloveščo skrivnost, ki utegne ogroziti obstoj človeštva, v smrtonosni tekmi s časom pa nevarnosti in izdajstva čakajo Langdona na vsakem koraku.

 

Video napovednik.


3. TroliČe bodo ob ogledu Bridget uživale predvsem punce, in si ob Infernu nohte grizli fantje, so Troli težko pričakovana dogodivščina za vso družino. Nad filmom je navdušen tudi Justin Timberlake, ki se je s svojo družino za Noč čarovnic prelevil v prismuknjenega trola. Troli je komedija o iskanju sreče in o tem, kako daleč so nekateri pripravljeni iti, da si to srečo zagotovijo.  Risanka nas bo odpeljala v pisan in čudežev poln svet pretirano optimističnih trolov, ki nenehno poplesavajo in jim iz ust nenehno doni pesem, ter komično črnogledih Bergnovih, ki so srečni le, kadar so pohrustali nekaj trolov.  Čeprav se skušata glavna troli na poti skozi napete dogodivščine in smešne prigode vsaj približno prenašati, jih mi z vsako minuto vzljubimo bolj. Zagotovljena zabava za celotno družino!

 

Video napovednik.Galerija slik: