Štiri napake pri nakupu sedežne garniture

  • 25.10.2016
  • Luka Debevec

Za večino ljudi je nakup sedežne garniture velika odločitev, saj je to navadno nekoliko dražji kos notranje opreme, hkrati pa velikokrat tudi odločilno vpliva na videz prostora. Nenazadnje na sedežni preživimo tudi veliko časa, zato je še posebej pomembno, da je udobna in nam tako omogoča, da se sprostimo. Poglejmo si nekaj pogostih napak, ki jih lahko naredimo, ko se odločamo za nakup sedežne garniture.

1.    Kako je lepa! Kupljeno.  
Videz sedežne garniture je seveda zelo pomemben, saj močno vpliva na zasnovo prostora, hkrati pa je nujno tudi, da je všeč tistemu, ki v prostoru biva. Pri odločitvi za nakup se moramo zavedati, da je videz le eden izmed dejavnikov, ključnega pomena, je tudi funkcionalnost. Sedežno garnituro tako nujno preizkusimo, da presodimo ali ustreza naši ergonomiji in bivanjskim navadam. V kolikor sedežne garniture oblikujemo po meri pa se o globini sedeža, višini sedeža, naklonu hrbtišča in višini hrbtno-vratnega dela pogovorimo s svetovalcem.
2.    V salonu je videti dovolj velika
Sodobni pohištveni saloni so veliki in še tako velika sedežna garnitura se v njej kaj hitro izgubi in je tako na prvi pogled vdeti majhna. Pri odločitvi glede velikosti je zato nujno, da svoj prostor natančno izmerimo in poskrbimo, da bo za sedežno garnituro dovolj prostora. V salonu lahko prosimo tudi, da nam postavitev sedežne garniture vrišejo v tloris prostora. Obris sedežne garniture za katero se zanimamo lahko v svojem prostoru označimo tudi z lepilnim trakom in si tako jasneje predstavljamo koliko prostora bo sedežna garnitura res zasedla.3.    Pri materialu šteje le pravi odtenek
Večina se za nakup sedežne garniture odloča na deset do petnajst let, zato je pomembno izbrati trpežen material. Ta mora biti prijeten na otip, hkrati pa se mora ujemati tudi z ostalimi strukturami in barvami, ki oblikujejo naš prostor. In ko izberemo vse to, se moramo prepričati tudi o tem, da je material kakovosten, kar bo predstavljalo zagotovilo, da bo naš kauch še dolgo v vrhunski formi.4.    Vzemimo cenejšo
Kot smo že napisali, se za nakup sedežne garniture ne odločamo pogosto, zato je pomembno, da izberemo tisto, ki bo obstojna dlje časa. Dobra izbira materialov in kakovostna izdelava pa se navadno odražata tudi v ceni. Pomembno se je zavedati, da nas lahko cenejša sedežna garnitura stane veliko več, kot če bi se že v začetku odločili za bolj kakovostno izbiro. Pri Kauchu vam je v pomoč še prijazno financiranje, ki vam bo dodatno približalo vašo najljubšo izbiro. Galerija slik: