Slišite? To je zvok udobja.

  • 26.09.2016
  • Luka Debevec

Poletje se poslavlja in vsaj večina bo več časa pričela preživljati v zavetju doma. To je super priložnost, da brez slabe vesti poležavamo na domačem kauchu in se prepustimo glasbi, ki nas bo popeljala v jesen. Tokrat predstavljamo izbor albumov, katerih zvok naj napolni vaš dom, vas popeljejo v poletne spomine, jesensko nostalgijo ali pa vam pomagajo navdušeno korakati novim ciljem naproti.

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Skeleton Tree


Verjetno ni nobeno presenečenje, da je že šestnajsti Album Nicka Cavea in The Bad Seeds nekoliko mračen. Ravno zato  bo toliko bolj popoln za melanholijo jeseni. Skeleton Tree je v velikem delu napisan v spomin na preminulega, petnajstletnega sina Nicka Cavea in je zato v svojem žalovanju presunljivo surov. V albumu se ukvarjajo s temami greha, smotrnosti, povračilu. Vsekakor je to še eden  izmed izdelkov Cavea, ki vam bo ostal zasidran tam nekje globoko.

Nick Cave & The Bad Seeds - 'I Need You'


ADELE

25


Čeprav je njen tretji album izšel že skoraj leto nazaj, nas zvoki Adele še vedno prepričajo. Klavirskih žalostink je na pretek, na primer Remedy, Love in the Dark in All I Ask, pa še kitarska Million Years Ago, ki zveni kot mešanica med melodijami Nece Falk in Fleet Foxes. V celoti je 25 torej brez večjih presenečenj, prijeten, retro album brez pretiranih producentskih posegov, primeren za mlade in stare, samske in tiste v zvezi, odrasle ali odraščajoče. 

Adele - Send My Love (To Your New Lover) 


CARLY RAE JEPSEN

E•MO•TION Side B


Carly zagotovo vsi poznamo po pesmi Call Me Maybe, ki nas je obnorela v poletju 2011. Preteklo leto je Kanadčanka izdala album EMOTION , ki je bil popolna zbirka pop pesmi, ki je nismo uspeli slišati že kar nekaj časa. Sproščene pesmi o žurerskih nočeh, klubskih plesiščih in seveda ljubezni, ki so bile zbrane na albumu preteklega leta pa so izrinile nekaj ravno tako navdihujočih ritmov, kot je na primer Fever - super melodija, ki iz nas zagotovo izvleče skritega plesalca. Zbirka pesmi na strani B, ki je izšla pred kratkim tako predstavlja vse tisto, kar je bilo enostavno predobro, da ne bi nikoli pristalo v naših ušesnih bobničih. 

Carly Rae Jepsen - Fever


Galerija slik: