Naredimo prostor za praznike

  • 20.12.2016
  • Luka Debevec

Praznični čas je pred vrati in gostje, prijatelji ter veselje vstopajo v naš dom. To je obdobje, ko še posebej radi gostimo, na štedilniku se vedno nekaj kuha, po piškotih se nikoli zares ne razdiši in smeh ter zvok vhodnega zvonca ustvarjata prav poseben ritem. Se vam v tem času kdaj pripeti tudi, da je vaše stanovanje premajhno za vse goste? No, za ljudi, ki jih imamo radi se vedno najde prostor, včasih potrebujemo le kakšen nasvet, kako z nekaj premiki naše majhno stanovanje spremeniti v popolno praznično sprejemnico.


Kauch ob steno.

Sedežno garnituro imamo velikokrat pozicionirano na sredini prostora in usmerjeno proti televizorju. Četudi je postavljen ob steno, del sedišča velikokrat posega v osrednji prostor ali pa v kompoziciji s preprogo in klubsko mizico ustvarja področje, ki je nekako ločeno od ostalega prostora. Med prazničnimi zabavami sedežno garnituro postavimo ob steno, da lahko na sredini nastane plesišče. Kauch bo tako ob strani gostil zaupne pogovore, sveže ljubezni ali stare prijatelje. V kolikor je sedežna garnitura modularna, jo razdelimo in iz nje naredimo več manjših kotičkov za pogovore, s čimer bomo v prostor vnesli več dinamike.
Naredimo prostor za plašče in torbice.

Gora plaščev na enem stolu ali postelji, vaš pa je ob odhodu zakopan čisto na dnu. Vam je znano? Lepo je, da goste na vhodu sprejmemo in se jim posvetimo. To lahko storimo tudi tako, da njihove plašče in torbice spoštljivo pospravimo na mesto, ki smo ga za to predhodno določili. Na omare lahko za ta namen obesimo začasne kljukic, kjer bodo plašči obešeni in se ne bodo mečkali. Stojalo za obleke si lahko morda izposodimo tudi v kakšnem butiku.Taburet postane mizica za prigrizke in pijačo.

Na zabavah ni nikoli prostora, kjer lahko postrežemo prigrizke ali odlagamo pijačo. Iz polic lahko umaknemo knjige in ustvarimo odlagalni prostor za pijačo. Če na tabureje položimo pladnje in površino dekoriramo, lahko ustvarimo dodatno mizico, kjer bodo naši prigrizki vedno pri roki. Pri Kauchu lahko v kolekciji Boutique najdete različne sedalne blazine, ki bodo popestrile prostor za druženje, enako dobrodošle pa bodo tudi v naših vsakdanjikih.

Seveda pa lahko naš mini kauch postane tudi zvezda zabave. iCube, ki ima vgrajen avdiosistem, bluettooth in USB vtič je že pripravljen, da zavzame osrednjo vlogo na plesišču. Pustite mu, da očara vaše goste.


Galerija slik: