Kaj nam prinaša leto 2016?

  • 04.12.2015
  • Tina Podbregar

Leto 2015 se je začelo počasi poslavljati. Prihaja čas, ko bomo polni pričakovanja kaj nam bo prineslo novo leto. Spet prihaja čas novoletnih zaobljub, ki pa se jih bomo to leto res držali. Če v letu 2016 načrtujete opremljanje svojega doma vam bodo mogoče v pomoč smernice pri oblikovanju interierja, ki jih s seboj prinaša novo let.


Leto 2016 bo obarvano v roza, rdečo in barvo breskve. Prostor vam bodo popestrili dodatki v petrolej zeleni in temno modri.


Trend vračanja h naravi bo še močnejši. Dovolite naravi, da v stopi v vaš dom. Vnesite več zelenja v prostor. Poigrajte se z idejami in vnesite zelenje v vsak del vašega doma. Če nimate časa in energije za vzdrževanje ozelenele stene (green wall) vam skandinavci ponujajo odlično rešitev – lišaje. Trdijo, da so skoraj neuničljivi. Potrebujejo le pršenje z vodo, če je v prostoru premalo vlage in to je to. Uporabite jih lahko kjerkoli – stene, stropi, kot dekoracija, kot predelna stena, v kombinaciji s pohištvom,… skratka svoji domišljiji lahko pustite prosto pot.


Materiali, ki se ponovno vračajo v domove so medenina, baker, les in marmor. Kot dodatki bodo dobrodošli tudi raznovrstni minerali.


Vedno večji poudarke je, da svoj dom oblikujem po načelih trajnostnega razvoja. Make it Sustainable, make it last! V svojem domu uporabite pohištvo in dodatke, ki imajo svojo funkcijo. Pohištvo in dodatki samo za izgled  so postavljeni na stranski tir.

(Current table by Marjan van Aubel and Solaronix.)

Kuhinja postaja srce domov, kopalnica pa oaza sprostitve. Današnji hiter in natrpan življenjski stil nas je nekako »prisilil«, da v svoje stanovanje/hišo vnesemo več domačnosti, topline in kotiček za sprostitev, ki je vedno namenjen samo nam in našim najdražjim. Kuhinji in kopalnici pripisujemo nove naloge - da nas postavita nazaj v ravnovesje. Medtem, ko nam kuhinja pričara trenutke, ko se lahko povežemo v celoto, nam kopalnica daje možnost, da si vzamemo trenutek samo zase. 

Galerija slik: