Casa Moderna - Udine

  • 16.11.2015
  • Tina Podbregar

Pravijo, da je sosedova trava vedno bolj zelena, zato sva se odpravila pogledat pohištveni sejem v Udinah - Casa moderna. Sicer prijetno presenečena nad nizko ceno vstopnine ( v primerjavi z ljubljanskim sejmom)sva vseeno brez velikih pričakovanj zakorakala na sejem. Luka je šel seveda v lov za novimi idejami, pozorno pregledal vsak šiv, potipal vsako tkanino. Prav zabavno ga je bilo opazovati čemu vse posveča pozornost. 


To je bil najin prvi skupni obisk pohištvenega sejma in kljub temu, da je pohištvo in dizajn velik del najinega življenja se ne spomnim, da bi debata o detajlih in oblikah kdaj tekla tako dolgo. Odprl mi je svoj svet »malenkosti«, ki naredijo pravi Kauch. Bistvo je očem skrito in hudič je v detajlih.
Če pa tehnično pogledamo sejem Casa moderna, se po velikosti lahko primerja z ljubljanskim. Ravno tako med razstavljavci najdemo tudi  nekaj stavbnega pohištva pa še nekaj takih, ki ravno ne pašejo v zgodbo. Ugotovila sva, da je v Udinah trava ravno takšne barve kot v Ljubljani, tako da če vas pot v času sejma ravno zanese tam mimo, si ga pa le oglejte.

Galerija slik: