Čas je za spomladansko čiščenje.

  • 13.03.2017
  • Luka Debevec

Za nami so sivi in mrzli dnevi, pred nami pa sonce in mnogi načrti. Pri oblikovanju novih navad in uresničevanju velikih zamisli pa je dobro, da se najprej znebimo vsega tistega, kar nas drži v preteklosti ali ne pušča prostora, da v naša življenja vstopi nekaj novega. Čas je za spomladansko čiščenje! 


Zakaj bi začeli jutri, če lahko danes? 
Kot pri mnogih rečeh, je tudi pri spomladanskem čiščenju najtežji začetek. Zadeve se bomo najlažje lotili, če si naredimo načrt in vsak dan pospravimo eno sobo. Veliko lažje bo, če si med čiščenjem predvajamo kakšen nov CD, ki nas bo spravil v dobro voljo. Vsekakor pa pomaga tudi dobra družba, zaradi česar pospravljanje ni dolgočasno, drug drugemu pa smo lahko tudi super motivacija. 


Česar ne uporabljaš, ne potrebuješ več. Verjetno so vam znane dileme, ko razmišljamo ali je neko stvar vredno zavreči ali ne? No, če stvari zadnje leto niste uporabljali, je zagotovo ne potrebujete. Najbolje je, da stvar še pred pomisleki vržete proč ali pa jo morda podarite nekomu, ki jo potrebuje bolj od vas – v tem primeru se boste od stvari zagotovo poslovili lažje. Svetujemo, da se pozanimate pri Rdečem Križu, Karitasu ali kateri drugi humanitarni organizaciji, ki bodo ohranjene stvari verjetno z veseljem sprejeli.  Galerija slik: